Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Τελικά η πισίνα στα Αντικύθηρα ήταν χωματερή υπό ... "αναβάθμιση"!



 Μπορεί να μην υπάρχει η προβλεπόμενη από τον νόμο πινακίδα με  info για το είδος του έργου, καθώς για τον ανάδοχο αλλά και το κόστος κάθε Δημοσίας/Δημοτικής κατασκευής, αλλά μάθαμε από κάτι ρουφιάνες "κατσίκες" ότι το μαλλί θα φθάσει τα 2 εκατομμύρια- βάλε βγάλε την έκπτωση-.
Για το νησί των Αντικυθήρων, εδώ προϋπήρχε για χρόνια μια υποτυπώδης υγειονομική ταφή των απορριμάτων μεν, περιφραγμένη δε.
Ώσπου δημοπρατήθηκε το έργο για να γίνει σύγχρονη ( χωματερή) και έτσι άρχισε η ...εκσκαφή. Κι αφού κατέστρεψαν τα συρματοπλέγματα και ξεμπαζώθηκαν τα παλιά σκουπίδια, άνοιξε ο ...
μεγαλοπρεπής λάκκος. Και αμέσως μετά στην αρχή του καλοκαιριού σταμάτησε το ...έργο γιατί ο εργολάβος θα έπρεπε να βρεί την ειδική μεμβράνη που θά άπλωνε στα πάτο της πισίνας, και θα εμπόδιζε (η τουλάχιστον θα καθυστερούσε) τα ζουμιά να μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Βλέπετε κάποιες διάνοιες αποφάσισαν η χωματερή να παραμείνει στο κεντρικότερο, υψηλότερο (με πανοραμική θέα) σημείο του νησιού, ώστε οι άνεμοι (της βρωμιάς και της μύγας)   να μοσχοβολούν προς πάσα κατεύθυνση.







Και αφού ο πολυπράγμων Δήμαρχος συμφώνησε με την σκατοκατάσταση/ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉ ΒΌΜΒΑ, μια και μένει στο διπλανό μεγάλο νησί των Κυθήρων και δεν το πιάνει η μπόχα, σαν απλοί τουρίστες δεν μας πέφτει ο λόγος αν...
ΚοσμίωςΑν δεν βρίσκαμε τόσο νόστιμο το αγριοκάτσικο που σερβίρουν σε αυτό το όμορφο νησί.
Βλέπετε η αλητεία των υπευθύνων, αδιαφόρησε  στην αδιαφορία του εργολάβου, που άφησε το 'έργο" στο μέσο του  κατακαλόκαιρου, και άφησαν την χωματερή χωρίς περίφραξη.
Το αποτέλεσμα τα παρακείμενα ερίφια ελευθέρας βοσκής, που δεν ξέρουν να διαβάζουν την ταμπέλα (που απαγορεύει ΑΥΣΤΗΡΩΣ το κάπνισμα) να επισκέπτονται το σκουπιδαριό και να ανακυκλώνουν στο στομάχι τους ότι τρώγεται και δεν...Ακόμα κι αυτά κινδυνευουν να  τινάξουν τα πέταλα από δηλητηρίαση.
Το πιο πιθανό είναι αυτή η ποινικά κολάσιμη βρωμοκατάσταση που αποτυπώνεται στις φωτό να συνεχιστεί και το άλλο καλοκαίρι, και μετά ο κοινοτάρχης (Γεν. του κοινοτάρχηδος) να πρέπει να εξηγεί στους λιγοστούς κάτοικους (υπο εξαφάνιση) γιατί δεν έρχονται τουρίστες στο νησί.
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εκτός του να παρακολουθούμε την εξέλιξη του οικολογικού εγκλήματος είναι να προτείνουμε στους επιζήσαντες κατοίκους να απευθυνθούν κατευθείαν στα ξαδελφάκια που "χειραγωγούν"  (κρατούν ανα χείρας για μερικά δεύτερα μέχρι να κάνει κλικ η κάμερα) ακόμα και τον Άγιο του νησιού, και να τους ζητήσουν (κοσμίως) εξηγήσεις, και να σταματήσουν να κοιτάνε αλλού στα προβλήματα.
 Γι αυτό πληρώνονται. .
Ήμαρτον άγιε Μύρωνα με κάποιος  ...απίστους σου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου