Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Θα πούμε το νερό EAU (στα Γαλλικά). Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να ξεπουλήσει κοψοχρονιάς, ΚΑΙ την ΕΥΔΑΠ.

Και εσείς νομίζατε ότι ο Μακρόν ερχόταν στην Ελλάδα για να απολαύσει (μόνο) τις ομορφιές του Αιγαίου. Οι σύμβουλοί του έχουν στήσει αντίσκηνο στα  Κεντρικά της ΕΥΔΑΠ προετοιμάζοντας την σαλαμοποιησή της, οι υπάλληλοι (που ετοιμάζουν τα μπογαλάκια τους) το έχουν τούμπανο, και τα ΜΜΕ κι ο κυρίαρχος λαός, κρυφό καμάρι. Κι όποιος τολμά ας μας διαψεύσει..
Κάτι άλλο είχε στο μυαλό του ο Α. Τσίπρας «ποντάροντας» προ μηνών στην εκλογική επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν και σίγουρα όχι στο ότι θα έχει ....
απέναντι του και τη γαλλική πλευρά στη νέα μάχη με τους Θεσμούς για τα εργασιακά.
 “Μερικές ημέρες πριν καταφθάσει ο Μοσκοβισί στην Αθήνα, ο οποίος παρεμπιπτόντως λειτουργεί ως μεταπράτης των γαλλικών εταιρειών, ο επικεφαλής της γαλλικής πολυεθνικής Suez επισκέφθηκε το μέγαρο Μαξίμου. Oπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, οι Γάλλοι της Suez είπαν ότι θέλουν και θα αποκτήσουν το μάνατζμεντ της ΕΥΔΑΠ σε συνδυασμό με την αγορά ενός πλειοψηφικού πακέτου μετοχών”, με τις ευλογίες του δοτού πρωθυπουργού μας.
# Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη «ειδική» σύσκεψη υπό τον κ.Τσίπρα που θα αφορά την επίσκεψη του Μανουέλ Μακρόν στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου.Θα ακολουθήσουν κι άλλες συσκέψεις προκειμένου να οριστικοποιηθεί η επενδυτική ελληνο-γαλλική συνεργασία, δεδομένου ότι τον τελευταίο μήνα οι αρμόδιοι αξιωματούχοι των Ηλυσίων Πεδίων και του Μαξίμου εργάζονται επί σχεδίων που έχουν υποβάλλει οι δύο πλευρές, εν όψει της άφιξης του Γάλλου προέδρου – και πριν αυτή ανακοινωθεί επισήμως.

Στις συσκέψεις, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα μετέχουν οι επικεφαλής των υπουργείων τα οποία εμπλέκονται στους σχεδιασμούς, δηλαδή Ανάπτυξης, Ενέργειας, Υποδομών, Εξωτερικών Οικονομικών, και Αμυνας,

Στα «ώριμα σχέδια» εντάσσεται η ελληνο-γαλλική «στρατηγική συνεργασία» της ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ -0,33% με την Suez. Η γαλλική εταιρία θα αναλάβει πιθανότατα ρόλο τεχνικού συμβούλου και συμβούλου διοίκησης, με στόχο να τρέξουν έργα που θα μπορούσαν να αγγίξουν και το ένα δισ. ευρώ.

«Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση για τη Suez» δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Ζαν Λουί Σοσάντ, προσθέτοντας ότι η αγορά διαχείρισης υδάτινων πόρων για τη βιομηχανία είναι πολύ μεγαλύτερη από την αγορά για την οικιακή κατανάλωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Suez κατέχει ποσοστό 5% στην ΕΥΑΘ.
Τι άλλο έμεινε να βγάλουν στο σφυρί οι εκλεγμένοι μας? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου