Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Επενδυτικός άνεμος με μεγαλόπνοα έργα στα Αντικύθηρα. Swimming pool Ολυμπιακών προδιαγραφών.


Δεν το πίστευαν τα μάτια μας όταν είδαμε την..."θεμελίωση/εκσκαφή" από μακρυά.
Σε κομβικό σημείο στο κέντρο του νησιού με πανοραμική θέα στο Ιόνιο Κρητικό και Αιγαίο Πέλαγος, όλοι θα συμφωνήσουν ότι είναι κάτι που λείπει από τα Αντικύθηρα.
Μια πισίνα  όπου νέοι μεσόκοποι και γέροι (δυστυχώς τα παιδιά  έχουν εκλείψει προ πολλού) θα μπορούν επιτέλους να παίρνουν μια ανάσα δροσιάς, μιας στο τέως σχολείο και νυν χώρος αντιμετώπισης καύσωνα, το μοναδικό aircontition έχει πάψει να λειτουργεί εδώ και πολλά καυτά καλοκαίρια.
Οι ντόπιοι που άκουσαν τα...
μαντάτα, γούρλωσαν τα μάτια από την ανεπάντεχο ευεργέτημα , και ελπίζουν ότι θα λάβουν έκπτωση για ετήσια συνδρομή προπόνησης στα ναυταθλήματα.
Κακές γλώσσες της Αντιπολίτευσης διαψεύδουν το κοσμοϊστορικό γεγονός και διαδίδουν ότι πρόκειται απλώς για ένα χώρο υγειονομικής (λέμε τώρα) ταφής -ΧΥΤΑ- απορριμάτων, προϋπολογισμού σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ (συν την έκπτωση).
Αρνούμαστε να το πιστέψουμε (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου) γιατί π΄ρωτον δεν υπάρχει η υποχρεωτική πινακίδα που να αναφέρει Το έργο,τον χρηματοδότη και το ύψος της χρηματοδότησης, το όνομα του εργολάβου κλπ info που προβλέπει (μετά κυρώσεων) η νομοθεσία.
Άλλωστε ποιος λογικός άνθρωπος (ακόμα και πολιτικός) θα τολμούσε να κάνει χωματερή σε αυτό το κοντινό από την πρωτεύουσα του νησιού σημείο και μάλιστα τόσο υψομετρικά ψηλά διακινδυνεύοντας εκτός από την μυρουδιά και τις μύγες να μολύνει όλο τον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού.
Μάλλον θα πρέπει να επανέλθουμε σε αυτό το καυτό θέμα.
Αναμείνατε στην ... οθόνη σας.

1 σχόλιο: